Wednesday, September 17, 2014

PENANGtravel Oyeah!

Assalamualaikum..

Haa..Sementara anak tengah tidur nyenyak tu, marilah kita marathon update kisah ke Penang di Hari merdeka yang lalu.Yess, agak basi ini cerita akan tetapi,nak share juga :p Entry kali ni banyak gambar :)

30 ogos lepas, kami 3 beranak ke Penang atas dua sebab. Pertama, teman encik suami shoot wedding klien dia. Kedua, kami bercuti ^_^ percutian pendek sahaja, 3hari dua malam :) hehehe ibu & alma memang selalu menyebok ikut ayah shoot wedding klien :p

                                      

                                               

Kami ke seberang naik Feri je. Menikmati laut katanyerrrr

Sepanjang di Penang, toksah citaaaaa la, cheq tiga berghanak haghi2 makan nasi kandaq :p Pasemboq sotong, cendol, auwwwwww nyaman betul! Percutian dan makanan xdapat dipisahkan dan ianya akan lebih menyeronokkan apabila makan tanpa memikirkan diet adalah awesome!



                                                                                                                                                                                                                                               Kami check in di Super 8 Hotel area Georgetown berdekatan dengan Perangin Mall/Komtar

                            

                                                                                                                                                                          


                        

okey pasembor Padang Brown ni terbaik...belakang balai polis Dato Keramat


                                                                                                                    Nasi kandar Beratur

Bukan apa, sekali sekala ke tempat orang kan..Dulu waktu belajar kat USM (Universiti Sains malaysia) xde transport nak jelajah Penang. Nasi kandaq pun belasah di restoran berdekatan je, sgt lah so-so je kan? Bila dah ke sana tu, sakan la kita :) But masih tidak lupa bekalan supplement ku ^_^ Alfalfa Complex! Yesss dah makan xhingat dunia, haruslah detox dengan Alfalfa Complex baru la selesa dan nyaman nak berhavoc2 tepi pantai gituuuuuuuu!


Actually semenjak mengenali Shaklee, Alfalfa Complex always dalam handbag. Lagi satu Vita C! Memang wajib usung sana sini walaupun sedang bercuti ^_^





Sempat juga la melawat tempat belajar dulu2 :)




Ni waktu kat area Gurney. memang dari zaman cintan cintun, sini lah encik suami bawak iols.




Alma nak turun ke Laut. Bersungguh2 dia geram tgk laut.






Melawat padang Kota lama bagi alma main kat playground dulu sampai nangis2 xnak balik. Itu perkara biasa utk alma :p



Selfie 3 beranak ;p

  

  

Kalau ada asisstant ni, bukan makin mudah, makin payah pulak :p



Gambr-gambar di bawah ini waktu kami shoot dekat pekan GEORGETOWN. Area China House. Sini ramai org shoot gambar. Tapi panas bak hang!


Korang nampak x dekat lorong2 ni dinding semua berlukis. Seni sgt tahu tak?


waktu nak shoot gambar ni, beratur kemain panjang tunggu TURN. Tapi xpela, puas hati mak anak ni :p


Auwwww gambar ni x edit lagi, lambat la kalau edit. Tempek jela even xedit lagi but tetap cantik sebab ada i di situ ( k bye) hahaha


Miaw miaw miaw



Ibu, anak, ayah. keluarga asas! Cepatnya la haiii anak ku membesar. Kenapa cepat sgt besar nak oi? Kan ibu kena tambah sorang lagi lepas ni :p



Ok lah anak dah bangun. Tata :)

Monday, September 15, 2014

Handbag Oh Handbag!

Assalamualaikum... 

Okay korang xsilap baca pun, iols mmg bukan penjual handbag ye tajuk entry je mcm pemborong handbag tapi hakikatnya xde kena mengena dgn karier si penjual Shaklee ni ngeeeeee

Saje je nak share sesuatu dengan korang especially wanita di luar sana. Sepanjang aku hidup, mmg aku nampak wanita dan handbag xdapat dipisahkan. Yela, gaya mutu keunggulan katakauuuuu Mesti lah nak mencantik2 kan diri biar papa asal bergaya Sepanjang aku dewasa ni pun, dah berpuluh handbag aku pakai, silap hari bulan, umur baru 27tahun ( ceh baru konon budget muda) tapi handbag dah 3,4 puluh aku pernah pakai hehehe 

Persoalannya sekarang, apa yg selalu korang usung dalam handbag korang tu? Tahan patah bahu atau sebaliknya?Aku ni semakin besau handbag, semakin mcm2 benda aku angkut. Kadang2 yg xde berkepentingan pun aku seret jugak hehehehe *gelak sopan Haaaaa arini aku nak share dgn korang apa yg wajib ada dlm handbag aku yg cun tu *tgn ke bahu mata je ats

Okay barang yg wajib ada dlm my handbag. Bedak elianto (mmg fav compact powder ever), toner enfuselle from shaklee, nyx soft matte antwerp, myk cap kapak, kunci spare rumah n kereta,wallet dua (nampak tak suami kita beli handbag besar2 sebab nk tumpang wallet) hahaha, vitamin C chewable for me, my husband n my little princess wajib mkn hari2!! jam tgn, sikat serta sepit alma.

Ni sebab nak tangkap gambor, kalau korg buat "spotcheck" mengejut, mau korang sakit jantung tgk handbag aku..mcm2 mak nenek ada hahahahaha! resit tesco, resit atm mau ada sebeban Nampak x kat situ aku dan shaklee berkawan baik? Sampai dlm handbag ada vitamin dan skincare 

Oh Penting !Penting! Demi memastikan diri ini sentiasa sihat dan tampil yakin *jegil mata* Kalau ESP tu muat handbag, mau aku angkut jgk kot nasib baik xmuat. hehehe 

Now korang boleh share plak dalam handbag korang ada apa? Mana tau boleh buat mini zoo ke dlm handbag hehehe Lumrah wanita, beli handbag mahal2, comey2, pastu ternak mcm2 dlm tu. Macam aku la, kdg2 pampers anak, tisu basah, baju anak, kdg tu baju bapak anak pun tumpang, bukan lg senget bahu, mau patah gamaknya hehehehe 


ok tata:-) 

#sayasipenjuakShaklee
Marina
0194501317