Wednesday, February 5, 2014

Selamat Ulang Tahun Sayang

Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan Muhammad Luqman...
Allah selamatkan kamu...

Assalamualaikum

Korang jangan muntah baca entry ni. Dah la update lambat dua minggu pastu ayat bunga cinta hehehe kalau rasa nk terloya tu pi minum 100plus okey. 

Alhamdulillah tahun ini dapat meraikan ulang tahun kesayangan hamba buat sekali lagi ^_^ Tahun ni genap 27tahun umur beliau* i lambat lagi :p yeay! muda muda muda :p

Abang, terima kasih selama ni menjaga b, mencintai b *hikhokhikhok kembang kempis hidung dan menyayangi Alma. Melayani kerenah kami yg melampaui batas *sometimes 
abang selalu berkorban utk kami dari segi masa, tenaga dan wang ringgit hahahahahaha serious aku taip ni sambil ketawa xtau pasai apa :p

I love u so much sayang.  Nanti selalu-selalu lah bawa kami jejalan ye*tetibe
Maaf sgt hadiah tahun ni macam kelakor sikit tapi abang suka kan? mihmihmih B doakan abang success dunia & akhirat dan di murahkan rezeki. aminn
Sentiasa jadi suami yang baik ye, cool. Yang penting kurangkan main game FIFA sebab i is bosan teramat dgn game tu. oh xsukaaaaaaaaaaa*luah perasaan kat entry ni xpasal2 :p


u tetap sweet 17th auwwww ;p




Kami berdua yg sentiasa menyibuk dlm hidupmu heeee :P


Birthday cake for him tapi minah baju merah tu makan terlebih :p


ok sekian..

Sunday, January 26, 2014

Apa kelebihan Zinc Complex Shaklee?

Apa itu zinc

Zinc merupakan mineral yang perlu ada dalam setiap sel tubuh yang diperlukan dalam aktiviti metabolisma badan sebagai komponen penting enzim. Ia memainkan peranan dalam sistem imunisasi, pertumbuhan dan perkembangan seksual seseorang.

Kelebihan Zinc Shaklee

1. Dirumus dari gabungan zinc glukonat semulajadi dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium & serbuk alfalfa untuk hasilkan zinc yang mudah diserap oleh tubuh.
2. Sesuai untuk pengambilan jangka panjang
3. Berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium & plumbum dari tubuh
KHASIAT
PENERANGAN

Mengaktifkan 200 jenis enzim
Berkebolehan mengabung DNA,RNA & protein seterusnya merangsang sel2 baru.
Mengaktifkan lebih 200 jenis enzim dalam tubuh utk memelihara pertumbuhan gigi & para remaja.
 Membentuk Kolagen
Membantu pembentukan protein utama bagi tisu sokongan dalam badan serta perkembangan kulit,kuku & organ. 
Memperbaiki Diabetes
Membantu pengeluaran & pengekalan insulin serta mencegah diabetes.
Bintik putih kuku
Tanda kekurangan zinc yg boleh mnyebabkan depresi,lemah daya ingatan,mudah sakit,pemulihan luka yg lambat,pembengkakan prostat,anemia,lemah daya penglihatan @ hilang daya penglihatan
Mempertingkatkan sistem imum
Membantu pengeluaran kelenjar thymus.
Kelenjar Thymus mempertingkatkan sistem imum dgn pengeluaran T-cells utk mnentang kanser & menghalang virus@bakteria penyakit.
Cepatkan pemulihan luka
Memulihkan luka dalam & luaran selepas pembedahan, memperbaiki alergi & bintik dikulit.
**hancurkan zinc & tabur ditempat luka utk mempercepatkan pemulihan luka.
Memperbaiki masalah prostat
Melindungi masalah kesihatan prostat,memperbaiki & menyembuh pembesaran kelenjar prostat
**Kajian menunjukkan pengambilan harian zinc mengurangkan prostatomegaly/pembengkakan prostat dlm kadar 70%
Kemampuan seks lelaki
Pengambilan utk jangka panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki,menggalakkan penghasilan sperma & impoten.
Zinc yang secukupnya penting utk keupayaan seks yg bertenaga.
Ovulasi wanita
Membantu pengucupan uterus mengembalikan daya ketahanannya.
Memperbaiki radang kulit
Kajian menunjukkan pengambilan zinc sbanyak 4-8 tablet akan memperbaiki radang kulit sperti akne & jerawat.
Mengekalkan deria bau
Kekalkan deria bau yg sihat & sensitive (rasa & bau)
**Zinc adalah khazanah lelaki. Tahukah anda zinc dlm prostat lelaki adalah 10x ganda dari organ lain & merupakan peranan penting dlm organ seks lelaki.
Rawatan Ekzema

Juga dikenali sebagai dermatitis atopic iaitu gangguan keradangan dan kulit yang kronik. Sebahagian besarnya disebabkan oleh kekurangan zink di dalam badan.
Zink menyembuhkan jangkitan kronik dan membantu badan memulihkan keupayaan untuk sembuh dengan sempurna.
Rawatan Jerawat
Mineral ini mampu menghilangkan jerawat dari kulit dengan mengawal selia jumlah testosteron di dalam badan yg memainkan peranan yg dominan dalam menyebabkan jerawat.
Berhubungkait dengan sintesis kolagen yg membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit & kekalkan kulit sihat.

Fungsi Biologi
Seperti pembiakan, kawalan penyakit kencing manis, tahap stres, rintangan imun, bau dan rasa, pertumbuhan fizikal, selera makan dan penghadaman
Rawatan Botak
Botak menyebabkan kehilangan rambut bagi kanak-kanak dan orang dewasa.
Pemulihan yang disyorkan oleh doktor  ialah dengan pengambilan diet yang kaya dengan kandungan zink.
Terdapat pelbagai kapsul yang kaya dengan zink, jadi ubat-ubatan yang kaya dengan zink akan membantu mencegah keguguran rambut
Rawatan Buta Malam
Pengambilan kira-kira 150-450 mg Zink akan memperbaiki penglihatan.
Dicadangkan untuk mengambil makanan seperti daging lembu, kambing, tiram, ketam kerana ia kaya dengan kandungan zink dan akan memperbaiki penglihatan mata.


zinc complex, khasiat,untuk lelaki, ekzema, seks lelaki


Marina Muhammad (ID 1076246)
No Tel:019-4501317
Email: marinaadeq@gmail.com
COD area: Slim River, Tg Malim

Nak jadi ahli SHAKLEE?contact me ye :)