................................

Thursday, November 20, 2014

1st or 2nd Sama Je Excitednya!

Assalamualaikum :)
Wow!

Lama bak hang xupdate :p Nak taip pun kekok ni haa.... keyboard pun dah xkenal yang mana satu (nampak benor nipunya) :p Ok seriously nak bagitahu yang aku RINDU sgt nak berBLOGGING semula :)

TARA!!!!!!!!!! I'm back :) suka x suka x? alaaa cakap la suka :p  jaga lah hati sikit ^_____^

Ok kali ni nak borak2 santai je sebenarnya. Xde la nak bincangkan topik yang perlu menggunakan otak melampaui batas sgt, sebab kadangkala malas nk berfikir2 ni :p Oh lupa tanya, korang semua sihat? Bukan apa, TUAN TANAH KEDAUNG ni xberapa nak sihat sikit la. Sikit jela :p Al maklumlah tengah uwek uwek anak nombor dua =_=

Alhamdulillah :) Subhanallah :') Rezeki kami untuk menimbang cahaya mata kali kedua dimakbulkan oleh Allah. Memandangkan Alma pun dah 2tahun 2bulan, sesuai sgt la utk bagi dia adik. Lagipun nanti adik dia lahir, dia dah nak masuk 3tahun dah. Memang kami plan utk jarakkan dlm 2-3tahun :) Alhamdulillah Allah bantu kami. Sesungguhnya DIA adalah sebaik2 PERANCANG.

Now kandungan pun awal lagi, baru nak masuk dua bulan. So far alahan juga la but xla seteruk dulu. Kalau time Alma dulu asyik terbaring je, now baby kedua ni kuat sikit sebab ada Alma :) Kena handle Alma, kena kawal emosi, kena be strong so that dua2 xterabai :)

Pregnancy kali ini sebenarnya sama je excitednya dengan yang pertama dulu :) Maybe bab2 pregnant ni xkisah lah anak keberapa, seronoknya tetap sama :) Xde la lain2 plak, cuma alahan lain la! Memang lain. Dulu selalu muntah2, yg kedua ni Allah permudahkan :) Jarang muntah2 maybe amalkan Set Hamil Shaklee kot, banyak membantu mencegah loya2, bg energy dan elak sembelit :) Dulu time mengandungkan Alma xkenal Shaklee lagi +_+
                                                                                                                                       

                              
                     Peneman setia buat masa ni :') Minyak angin, gula2 berangin, gula2 masam.


Al kisahnya incik suami belikan UPT utk cek pregnancy aritu, dia letak dlm hadiah :) Dia baik hati belikan powerbank :) Rezeki ibu mengandung :p


:)


Nasib baik ada teman susah senang, si Alma anak :) xla ibu sedih2 sgt kalau xsihat :) Ok stop sini je dulu sebab xsabar nak packing beg! nak balik kampung makan masakan emak puas2 :') hehehehe

Oh Mee Gunting, here we come !!!!!!!

babai :)

Wednesday, September 17, 2014

PENANGtravel Oyeah!

Assalamualaikum..

Haa..Sementara anak tengah tidur nyenyak tu, marilah kita marathon update kisah ke Penang di Hari merdeka yang lalu.Yess, agak basi ini cerita akan tetapi,nak share juga :p Entry kali ni banyak gambar :)

30 ogos lepas, kami 3 beranak ke Penang atas dua sebab. Pertama, teman encik suami shoot wedding klien dia. Kedua, kami bercuti ^_^ percutian pendek sahaja, 3hari dua malam :) hehehe ibu & alma memang selalu menyebok ikut ayah shoot wedding klien :p

                                      

                                               

Kami ke seberang naik Feri je. Menikmati laut katanyerrrr

Sepanjang di Penang, toksah citaaaaa la, cheq tiga berghanak haghi2 makan nasi kandaq :p Pasemboq sotong, cendol, auwwwwww nyaman betul! Percutian dan makanan xdapat dipisahkan dan ianya akan lebih menyeronokkan apabila makan tanpa memikirkan diet adalah awesome!



                                                                                                                                                                                                                                               Kami check in di Super 8 Hotel area Georgetown berdekatan dengan Perangin Mall/Komtar

                            

                                                                                                                                                                          


                        

okey pasembor Padang Brown ni terbaik...belakang balai polis Dato Keramat


                                                                                                                    Nasi kandar Beratur

Bukan apa, sekali sekala ke tempat orang kan..Dulu waktu belajar kat USM (Universiti Sains malaysia) xde transport nak jelajah Penang. Nasi kandaq pun belasah di restoran berdekatan je, sgt lah so-so je kan? Bila dah ke sana tu, sakan la kita :) But masih tidak lupa bekalan supplement ku ^_^ Alfalfa Complex! Yesss dah makan xhingat dunia, haruslah detox dengan Alfalfa Complex baru la selesa dan nyaman nak berhavoc2 tepi pantai gituuuuuuuu!


Actually semenjak mengenali Shaklee, Alfalfa Complex always dalam handbag. Lagi satu Vita C! Memang wajib usung sana sini walaupun sedang bercuti ^_^





Sempat juga la melawat tempat belajar dulu2 :)




Ni waktu kat area Gurney. memang dari zaman cintan cintun, sini lah encik suami bawak iols.




Alma nak turun ke Laut. Bersungguh2 dia geram tgk laut.






Melawat padang Kota lama bagi alma main kat playground dulu sampai nangis2 xnak balik. Itu perkara biasa utk alma :p



Selfie 3 beranak ;p

  

  

Kalau ada asisstant ni, bukan makin mudah, makin payah pulak :p



Gambr-gambar di bawah ini waktu kami shoot dekat pekan GEORGETOWN. Area China House. Sini ramai org shoot gambar. Tapi panas bak hang!


Korang nampak x dekat lorong2 ni dinding semua berlukis. Seni sgt tahu tak?


waktu nak shoot gambar ni, beratur kemain panjang tunggu TURN. Tapi xpela, puas hati mak anak ni :p


Auwwww gambar ni x edit lagi, lambat la kalau edit. Tempek jela even xedit lagi but tetap cantik sebab ada i di situ ( k bye) hahaha


Miaw miaw miaw



Ibu, anak, ayah. keluarga asas! Cepatnya la haiii anak ku membesar. Kenapa cepat sgt besar nak oi? Kan ibu kena tambah sorang lagi lepas ni :p



Ok lah anak dah bangun. Tata :)