................................

Saturday, February 28, 2009

kICK OF GREEN GENERATION CAMPAIGN

yg wanted ni lah roomate aku sakit2 pon semangat..


muka kepenatan : bro blakang ni je xpkai ijau okehh dorg mengong kot xsahut kempen btoi!


Ni la budak2 yg gelar diri mereka NEMGRAD >>tgh koir lagu alam sekitar ciptaan sendiri



Hari ni aku bangun seawal jam 5pagi lagi. Bukan suka-suka or bukan saje2 yek..actually, aku and kawan-kawan join aktiviti hari ini, and disebabkan kami jadi urusetia nak uruskan ECO RACE (explore race) dalam aktiviti kempen tersebut, so kami kena lah bangun awal prepair for tempat, segala macam lah kami kena sedia. Ok..korang mesti xtau kempen ni untuk apa kan..Sebenarnya kempen ni di kendalikan oleh budak2 komunikasi tahun akhir as dorang punye final year project yang mengenalkan diri mereka sebagai budak2 NEMGRAD stand for new mellinium graduation. so, aku n kwn2 aku kat cni menempel sebagai sukarela je nak bantu dorang. Secara keseluruhannya mmg best~kempen "kick off green generation" ni mmg menyahut seranan kampus sejahtera kami (USM) bertujuan menggalakkan student lebih mengenali dan mencintai alam sekitar.So, untuk berkempen,kami di minta hadir memakai baju ijau semua..wah dah macam pokok2 je aku feel..aku pon pkai gak hek3 :) menyahut kempen lah katakan..

Di sebabkan aku handle explore race, so memang start awal lah kan..seawal 7pagi peserta dah di lepaskan untuk mengexplore race kan diri mereka hihihi aku jaga check point Q&A (question n answer) ramai peserta join termasuk IPTA n IPTS lain gak and paling aku terkejut waktu tgh tgu peserta tu tetibe ada pompuan ni jerit kat aku "hai guys..." sekali tgk2 Farah Fauzana DJ Hot.fm maa..apekejadah dia pagi2 dtg USM kn??rupanya dia pon join gak that aktiviti as tetamu jmputan sebab dia dlu ex-student our lecturer waktu kat UiTm dlu..ooo..aku pon ajukan lah soklan kat dia tapi yang tak acinya dia main intai jawapan~Farah!!!!!!!!padan muka u kalah huhuhu spe suruh main tipu mmg tak barakah heh (",)

After dah setel handle aktiviti tu around sejam lbh, kami gi ke tapak konvo untuk tgk aktiviti2 lain..memang pandai gak budak-budak NEMGRAD handle aktiviti tuh cuz happening gak and Farah Fauzana as the pengacara.

ok, buat pngetahuan semua aktiviti plg aku suka ialah LUCKY DRAW semangat2 aku beria sekali taik LUCKY DRAW pon aku tak dapat sesungguhnya aku memang tak bertuah tapi xpe boo kata nk bg hadiah cabutan plg ter'bertuah'..aku tgu n tuntut nti heh3
memang penat arini tapi berbaloi at least sabtu aku di pnuhi aktiviti sosial yg berfaedah and menarik dlm masa yang sama aku dpt pngalaman and kgembiraan huish..
muka aku n fiza yg sadis cuz xmng LUCKY DRAW

korang mesti nak tgk gambar yg aku snap kan??ijau..ijau..huhuhu nti aku upload cuz today internet lembab susu ayam ckit..so agak sempot2 untuk aku upload pic tadi yg berguni-guni aku snap cuz aku ni gle gambar :) >>aku dah upload nih~


p/s: u all..i dpt goodie beg tau huhuhu sponsor best gak menarik n syok woooooo..


BY:BABY

Friday, February 27, 2009

kerakusan sedunia


wargh gawat personal ekonomi aku skrg ni..mkn pun mkn free je haha. semalam mkn kat surau lps mjlis bc yasin..mkn kuih muihnya uissssshhh...sedap dol..bnyk..tp mlgnye yg sedap2 abis cpt haha pasaran dibuka tinggi maaaa utk kuih tu huhu

nama diberi kuih gelang..ianya serba guna utk wanita-wanita yg gemar memakai eksesori seperti gelang tangan.agak ringan dan nilai tukar beli tak jatuh=D

adoi...setting posting problem maaa...hum take time to fix it..it never happen before this..the tools to change the font,font size and font colours was disapeared..thier tools..please come back to the posting box...

By: BOO

Sunday, February 22, 2009

hari ini aku tak ketawa lagi


post kali ni agak sentimental n trouble ckit bunyinya..aku kesunyian..aku kerinduan..aku tak tahu kenapa tiap kali aku berseorangan, aku akan layan jiwa..menangis and bersedih..memang jiwa aku sgt sensitif..and aku tak tau kenapa aku perlu menangis jika tak sedih..maybe aku tak boleh berseorangan kerana bila aku dok sorang2, aku akan memikirkan sesuatu yg buruk~aku takde mood! aku tak de semangat!

BABYBOO

Saturday, February 21, 2009

Hari Baru

WaRgh..bOsaNnyA biLe hiDuP tAnPa InTeRnET....

kenapa:

sebab internet kan dunia tanpa sempadan..so ble takde internet ade sempadan dlm hidup aku..tak boleh nak buat tu, tak boleh nak buat ni..

kepentingan:

penting la cuz nk tau psal dunia luar..then aku tak boleh nk membloggerkn diri..blogg ni milik bersama..so ble Baby je jg blog ni, rasa mcm tak best pulak..

so:

ha nk beli laptop tahun ni..jeng3!dh dpt keje baru, blh buat OT collect duit lebih2 huahuahua~

By: BOO

Friday, February 20, 2009

the T A G



FrOm RimZa By MR.BOO

1-i'am..in critical situation!!!
(kritikal sbb rindu baby aku yg t'amatlah sgtnye!tak dpt digmbarkan...)

2-I really want to go to...Paris with baby~

(kalau ade rezeki la kn, esok kitorag pegi haha the most romantic place to go~)

3-My favorite place...org tak blh msuk cuz tmpt tu bernama "BILIK AKU"



(bkn msuk je, tgk pun tak blh.so attached pic bilik org lain je huahuahua)

4-My favorite thing...called en.tam cuz dia itam n menghubungkan aku ngn baby~



(walau kau hitam, aku tetap jg kehitaman kau..)


5-My favorite drink... is juice+Water+mallon+~


(aku suka air ni sbb air ni pndai..kalo pns ke ujn ke, dia cari pkai payung)

6-My favorite food... clled as B U R G E R~


(tau knp??sbb cpt and mengenyangkan huahuahua!)

7-My favorite colour...was not around....


(warna best2 takde la..tapi..warna mata baby kesygn la plg menyenangkan hati ble tgk..)

8-I live in... my sweet Baby's heart..


(ha tu bkn yg btl ye..skadar gmbar hias-hias)

9-I was born in...Hospital Taiping Perak


(lahir kt taiping tapi membesar kat taiping...eh???ha tembok tu bkn hospital k!~)

10-My school/college... UiTM


(once upon a time....wah aku bnyk mematangkan pmikiran kt sini..hnya student sane je tau pic ni diambil lokasi mane..ha rimza,kayroll, korg tau tak pic ni kat site mane??haha)

11-My favorite story...HEROES


(aku nk blajar hilangkan diri mcm Hiro..so kalo nk g kat baby sng je hahaha~)

12-My hobby...menekan dan memetik


(adik beradik kayu ni slalu aku gunakan di masa lapang)

13-I wish..to be with baby every seconds in my life~

(i do really hope that aku dpt bersama ngn Baby selamanya..walau ape pun terjadi, aku ingin tetap bersamanya..AMIN~)

p/s : mmg the pnt wat tag...ggrrrrr....

By:BOO

di tag incik rimza~boo i'm so ******** with u now~


1-i'am..in KerinDuaN witH mY boo..sila dtg penang mlawat b :)


(sangat merindui kamoo boo)


2-I really want to go to...HAWAII of yes..suka tgk permandangan kat sane : sila sponsor~


(tempat ni menggambarkan sesuatu yg nyaman~rasanyer sume org nk pegi kalo FrEE)

3-My favorite place...bilik yg suci lg murni dan ada katil bertilam yg empuk~nyaman+tenang :)

(rasa tenang n bahagia bila di tempat suci begini~uiks)

4-My favorite thing...my handphone~kalo takde mati kekosongan lah jwpnyer~


(kalo handphone saya xde, saya boleh kering kbosanan rindu mak=abah heh :) )

5-My favorite drink... air SOYA huish selera minum sampai xnampak mak mertua~

(air ni boleh memantapkan badan di samping ianya memberi khasiat cewah~dah suka dah ar!)

6-My favorite food... AYAM~antaranyer Chicken ChoP walahhh +_+


(ni makanan yg aku suka yakni ~ AYAM boleh berkokok ckit~kokokokokokokkkk!!!!)

7-My favorite colour...colorful wakakaka CERIA hidup~rasa lengkap 12 color LUNA


(warna ni menceriakan hidup aku~tapi kawen tak la mcm ni dah rupa apa pulok kn..)

8-I live in... Kuala Kangsar~the RoyaL toWn Yg sEmpot2 puish!



(kuala kangsar dah jadi tempat remaja aku dah~dulu dok Kl hijrah ke KK)


9-I was born in... HBKL = Hospital besar kuala LumpuR

(hah..cni ar aku lahir tp xtau ar blok ni ke hape kan..tny mak aku jwpn tepat~)

10-My school/college... USM = Universiti Sains Malaysia = ApeX



(aku wat dgree of communication kat cni~bakal hbis tahun depan oyee!!!!kak dayana org nak abis blaja dah!!!!!!!!)

11-My favorite story... fullhousE


(cite ni actually wkt aku nk tgk mmg payah nk cari~tu yg tempek cite ni tuh~)

12-My hobby...blogging2~lalalala


(sejak bila hobby aku ni tercipta?sejak aku buat blog ni hahaha hobi lama aku~menari)


13-I wish.. we [me&my boo] in love forever n ever~

(hope cinta kami berkekalan bukan takat dunia malah akhirat ye boo..)

mahu tag : nah~hambik kamoo berdua~

asna
ladymilk

p/s : penatnyer buat tag ini~giliran kamoo berdua bersusah payah

test YG sengaL ITU~

muka bahagia dah jawab TEST tuh~
Arini aku ada TEST yg sangat SENGAL..tentang politik..media..hegemoni...wah sgt la haruk-pikuk nak jwb..ada ke lecturer tanya tentang HINDRAF??memang mati terkangkang lah aku kat dalam dewan tu kan (muka tak puas hati) pastu tanya tentang protes PEGUAM2 dulu..apa lagi, jawapan nya ikut ideologi aku sendirilah kan~wink! memang bukan aku sorang jer terkangkang dalam dewan tuh,kengkawan aku yg lain pon same jer hahahaha actually ktorg tak rasa pon soklan macam tu dia nak kuarkan sekali hah amik korang~mati katak depan dia..dia plak (lecturer) boleh gelak-gelak dengan muka bangga sebab mesti dia serunuk kami tak dapat jwb question dia wah~dia and adik ipar dia (lecturer kami gak) sama jer bagi soklan susah yg hamat~macam mana pon kami dah selamat anta kertas soklan yg mcm taik tuh huhuhu
BABY BOO sign out~

Thursday, February 19, 2009

tentang aku~intai skit

Tujuan aku coretkan post ni saje nk bagi korang kenal aku skit hikhik antara perkara tentang aku or habit yg aku miliki ialah :
  • aku tak suka sapu sampah or apa2 yg mgunakan penyapu ~ sebab aku beranggapan pnyapu tu sial
  • suka basuh kain jer tapi jemur tak suka**tak tau nape ni terjadi~ rasa nak baling je kain tu lpas basuh :)
  • suka buat keje last minute~mmg tak dpt elak nih +_+
  • boros! ni mmg benar lagi tepat (menda tak penting pon aku angkut gak)
  • lecturer english aku kata, aku ni punyai high confident~wah kesahihan tak pasti*
  • aku lebih prefer minuman panas then sejuk sampai kwn aku kata cam org tua~stereotaip btl!
  • ha ni agk pelik..aku susah nk bgn pagi n paling heran, mata aku akn lebam keliling lpas bgn tdo~knp eh?
  • aku ni byk ckp and suka berckp, so aku xsuka exam sebab sume kena diam (xleh ckp,agk kejang mulut diam)
  • aku xleh bau kuih raya b4 masak tuh..nti aku muntah kemualan~tentang aku lagi+++
  • kulit aku sgt sensitif dgn gigitan serangga especially nyamuk~
  • suka pikir-pikir menda buruk walhal menda tu tak btl pon..hah?cth? ok2 cthnya aku dah kawen pastu pregnant, mak mertua aku dera la ape la hihihi buruk kn? imagine tak beragak~
  • lagi tentang aku~tak pernah bercinta b4 bercinta dgn myboo ni :) kira 1st love ar tuh..
  • ank kdua dari 7beradik tapi abg sulong dah meninggal dunia masa aku form 4
  • aku ni jenis tak pndai and tak suka pujuk org huh! xcaye?lantak korang ler~
  • suka sgt membuang masa..dah besar pjg pon tak sedar2 lg masa itu emas..
  • suka menari~penah wakil sekolah menari wktu pmbukaan SUKOM 98
  • aku suka sesuatu yg warna-warni rasa alive~
  • tak pandai menipu~org dpt detect aku mnipu~kelemahan aku huish~
  • aku ni kalo buat kputusan selalu drastik aje tp tak tetap pndirian mean aku punye kputusan berubah2 kdg2 60kali tukar2
  • merajuk dlm diam especially dgn boo ye~kpd boo..dgr rintihan ini..

    Hugs Myspace Comments

BY BABY BOO

Wednesday, February 18, 2009

relationships...

Relationships pave the way for us to recapture our wholeness by correcting the distortions of care taking and socialization that distanced us from our original selves (when just born). It is in unconditional loving our partner, making it safe for them to open to love, letting that love sink in over time so that trust can build, that allows their fullness to come back into being, so they can feel their oneness (like the baby in the womb), their totality. ...love is the answer. It is the love we give that heals our partner, and the love we receive that heals us..

p/s : wah waktu buat post ni feel sgt kenyang (pekena nasi grg ayam td) alamak !muka skema boo di atas~

BABYBOO

tag dari sis shada~lalalala~

Tag ni telah di berikan oleh sis shada kpd saya : kamoo nakal yer~ sila lihat jawapan2 kpd soklan2 ini : tak msuk exam pon takpe lah hihihi

What have you been doing recently?

makang nasi ayam walahh!

Do you ever turn your cell phone off?
ntah ar sgt jarang melainkan teroff sendiri hik3

What happened at 10am today?
baru nak mandi sbb class kul12 berdendang hati kama bgn lwt :)

When did you last cry?
mlm td Ops! kantOi!!~

Believe in fate/destiny?
yes..qada n qadar as muslim

What do you want in your life now?
happiness~calmness~achive my goal

Do you carry an umbrella when it rains or just put up your hood?
nope~payung dah patah tumpang rumate~iza :p

What's your favourite thing to do on the bed?
baca novel yg dh setahun xabis2~

What bottoms are you wearing now?
t-shirt cuz baru blk class

Whats the nicest things in your inbox?
boo masukkan number topup muah3! boo :)

Do you tend to make the relationship complicated?
no! tolak ansur tu penting lalala~

Are you wearing anything borrowed from anyone?
takde pon...

What was the last movie you caught?
mamma mia ahahaha lama xtgk movie

What are you proud of?
my mum n dad

What does the oldest text msg in your inbox say?
hehehe secret lah kot

What was the last song you sang out loud?
lagu my boo kat dlm blog ni kat toilet~

Do you have any nicknames?
baby+rina+ina

What does the newest text say?
boo msj gitau dpt umah sewa baru wah3 bagus2..

What time did you go to bed last night?
11.00pm sbb ada test keesokannya

Are you currently happy?
tak hepi sgt sbb jumaat ada test lg :(

Who gives you the best advise?
family+kwn2+my beloved boo

Do you eat whipped cream straight from the can?
don't like maa..

Who did you talk on the phone last night?
ayahanda gitau duit mkn dah di bank in suka2!

Is something bugging you know
spotcheck bilik warden nk buat~bwk heater plak tuh(dlm ktakutan sudah)

Who was the last person to make you laugh?
my rumate

Nak Tagged sape ye...
incik Rimza*
my boo* kat blog single abg ye :)
asnacute*jwb ye cik asna lalala~
YoujiE*ha ko kne tag ngan aku*alamak lah kan~
cik reef~kamoo jwb kalo free yek wink!

p/s : kpd incik Rimza, tag kamoo biar my boo setel kn yek~bg dia beban sudah~ :)

mari menjawab tag ~

*****hehehehe td aku lepak kat blog sis ni memang 2,3 menjak ni lepak blog dia cuz nk tgk preparation of her wedding coming soon. Tgk tag dia and tetibe rasa nk jwb tag dia plak. Antara soklan tag tu :

-How old are you?
22th years old on this august
-Are you single?
in relationship with my boo
-At what age do you think you'll get married?
maybe around 26 but depends on situation and finance
-Do you think you'll marrying the person you are with now?
of course if ada jodoh kn boo..
-If not, who do you want to marry?
don't know hopefully with my boo
-Who will be your bridesmaid & bestman?
mybe my bestfriend
-Do you want a garden/beach or traditional wedding?
traditional ala raja ckit
-Where do you plan to go on honeymoon?
hawaii! ye incik boo..lalalala~
-How many guests do you think you'll invite?
all my friends, my family ( belah mak n abah) jiran2, org kg..xtau bape total hihi
-Will that include your exes?
oh don't have bcoz my boo is my 1st love forever insyallah~
-How many layers of cake do you want?
only one~ means cinta sejati yg 1 cewah~
-When do you want to get married, morning or evening?
morning sebab mlm lambatnye tak sabar nih~hihihi
-Name the song/tune you'd like to plat at your wedding?
when u tell me that u love me- Diana Rose wah3
-Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?
pakai tgn sudah*
-Champagne or red wine?
milo sejuk (panggil lori dtg) hahaha
-Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
ikut apa kata my husband*
-Money or household items?
both of us~lalala
-How many kids would you like to have?
makin byk makin murah rezeki ( kami suka baby)
-Will you record your honeymoon in DVD/CD
tak waktu tido lah kan..
-Whose wedding plan would you like to know next
FiZa sebab dia nk tunang bln dpn*and sesape jer~ kalo korang nk jwb ar kan hulalala


p/s : kpd incik Rimza, tag awk kami berdua tgh bincg jwpn walahh~


BABYBOO

Tuesday, February 10, 2009

WAAAAARRRGHHH!!!

mengalami sedikit ketekanan in terms of pengjiwaan sekarang ni but still in good controls..bad mud sikit cuz bnyk keje..bnyk problems..and baru2 tadi, dtg lg mslh..hergh...

ade la org tu aku col dia..ade urusan ckit nk mintak tlg dia uruskan cuz tu mmg keje dia..dah ar nak col pyh gile nak dpt..dia agkt then letak..mmg kuali ar kn wat mcm tu cuz mls wat keje..kerajaan punye office mmg mcm ni..then ble dah dpt col, bincang punye bincang, dia suh fax resit..ade la resit ape tak yah tau ar kan..then aku pun bergegas la fax nk cepat setel mslah sementra aku kat pekan..kt umah takde mesin fax, so kne la fax kat luar..

then ble dah fax, col lg tak agkt2..dr kul 11am smpai aku dah solat Zohor tak agkt2..sekali dia agkt aku tnye dah dpt blum yg aku fax td, dia ckp dah ade org amik, dia tnye aku blk mslah aku, aku bgtau then bru dia ckp, 'Eh kalo mslah tu bkn fax kt sini' ah sudah..td dia suh fax kt situ!dh ar aku kat umah dah.aku suh dia fax blk kt tmpt yg sepatutnya..baru hegeh2 nk cr blk resit aku fax tu...selamber tikus je dia......hangin aku..then ade lg mslh lain..hey mls cite la..

pendek kata almost Government Officer mcm cilanok!tenuk!@#$%^&

Baby....tensionnya..hanya baby je tau n phm mslh aku....


By: BOO

Monday, February 9, 2009

RomanticDreamer

H A W A I I
P A R I S

dok saje2 dalam kete tadi nikmati suasana malam dalam perjalanan balik kampung, aku teringin sgt bercuti ngn Baby nanti..berdua je..and ha tarra!!ni la tmpat yg aku nak pegi nanti ngn Baby..wah tak sbr..kne rancang betul2 ngn Baby nanti hehe=D

Seronok kalo dpt travel..usia muda ni tak mustahil blh g mlncong merata2..just kena usaha..zaman sekarang ni, mcm peluang ada dah kan..just U S A H A..InsyaAllah tercapai impian aku.ha Baby nak ikut tak ni??nk g ngn B je..doa2kanlah tau haha tak dpt pegi ms usia muda ni, usia atas sikit dari muda la kite pegi haha=D


By: BOO

Pengaruh Politik

Suka tak suka, politik actually memberi impak kepada perjalanan kehidupan kita..so kena beri perhatian juga tentang fenomena politik yg melanda negara kita betul tak baby??keadaan negara kita sekarang ni agak goyang sikit..mksud aku bukan goyang mcm earthquake tu la kan haha

Contohskrg ni kita boleh tgk sekarang ni, pergolakkan politik di Perak..org2 kaya bermain politik melibatkan kebajikan rakyat..actually secara halusnya nmpk ada perebutan kuasa..taknak cita pnjang la nti kena tahan ISA haha tapi tu la..agak terkejut bila mamak lagi sorg naik jd seorang pemimpin..sana sini mamak..hey dah tak cukup melayu ke..

actually sperti yg kita tau ramai yg tak berapa nak setuju dgn decisin made by Sultan even ada hak lakukan apa saja..dalam undang2, kalau tak cukup ADUN dalam dewan, so kena la bubar utk diadakan pilihanraya kecil..tapi agk terkejut jugak kenapa bekas MB Perak tu dititahkan letak jawatan??adakah Law salah atapun keputusan Sultan??

bnyk lagi nak diceritakan apa yg aku tau psal politik Perak kat sini tapi entah ar haha malas ar sembang dlm ni..tulis pnjg2 pun pnt mata korang nk ngadap bc entry aku ni hahaha

By: BOO

c a b a r a n

Sejak kebelakangan ni hidup aku agk kucar-kacir sedikit..knp?biarlah rahsia..hnya Baby kesayangan je yg tau..emm hidup di alam remaja ni susah and mencabar sebenarnya..usia ni la yg bnyk cbran..

Yang study, busy dgn assignment, presentation, test and peperangan terakhir, final exam..tu pun tak akhir sgt ar..next sem benda yg sama jugak kan..bg yg dah berkerja, lain pulak cbrnnya..pendek kata, di mana kau berada, di situ ada cabaran..tak kiralah cabaran jiwa, minda, fizikal, hati, jasmani, atau pun money yg tak pernah cukup haha

Give up jgn sesekali ya.ape pun, kepada Baby tercinta ('ter' bukan bermaksud tak sengaja) moga tabah hati mu, kuat semgtmu berjuang sbgai student..and don't you forget to breath Baby.

By: BOO

Sunday, February 8, 2009

serabut~

arini sgt serabut ~ sgt cepat berlalu weekend kali ni ~ nothing special this weekend~ segalanya serabut~ nak jogging tak pegi(tido byk)~asik memikirkan tentang keje yg menimbun sampai tak tau nak mula yg mana~kulit muka,bdn,kering tak bermaya(cuaca panas)~SERABUT dan KUSUT fikiran~ rasa nak pegi bercuti nak hilangkan kesesakan~ rasa nak menyelam ke dasar lautan~ rasa nak drop semua subjek dengan tiba2 (TAK MUNGKIN BERLAKU)~




p/s : thanks kpd incik rimza yg sudi bersusah payah bantu saya dapatkan lagu 'fall 4 u by secondhand serenade merangkap lagu fav saya sebenarnya"