................................

Friday, July 13, 2012

wajah terbaru ku


salam,


kejap je masa berlalu. terasa mcm baru je kita selesai menunaikan ibadah puasa yg lalu, dah tiba bulan mulia ini semula :) setahun berlalu mcm xterasa. dlu sambut ramadhan masih bergelar tunangan incik Luqman. tahun ini bergelar Puan Marina @ isteri incik Luqman @ bakal ibu juga ^_^ ehem! insyallah pertengahan atau hujung bulan 9 ni saya akan bergelar ibu dan incik suami pula bergelar papa..


kalau ikut due date doctor, due date saya 26hb september 2012. beberapa puluh hari je lagi huhuhuhu saje je nk kiraan hari walhal boleh je nk sebut beberapa bulan je lg tapi mcm sikit je kalau nk kira dlm bulan ;p

setakat ini kami masih belum buat persiapan apa pun lagi. insyallah bulan depan baru nk beli barang2 si kecil dlm perut ni ^_^  bukan apa, incik suami kata kalau beli awal2 mcm xbest je..buktinya kami ada beli sehelai baju baby bulan 6 hari tu..lama tergantung dlm almari tu..asik tengok je lama2 mcm xfeel plak huhuhu so, sebulan sebelum lahir baru papanya nk buat persiapan..on jela mana2 pun.


2hb julai hari tu pergi check up. scan tgk baby, alhamdulillah baby sihat. cuma uri kat bawah skit. 18hb ni appointment jumpa pakar. hope xde apa yg serious...harap2 semua berjalan lancar. dlm hati hanya xsabar nk melahirkan je...


Baru-baru ni saya demam. nak kata teruk tu, xtau la. panas badan. incik suami bawak pergi kecemasan hospital. al maklum la duduk kat kuarters hospital ni sikit2 je pergi hospital huhu 


nurse check suhu badan, tgk2 demam lagi mlm tu. walhal demam teruknya pagi-ptg. ingatkan mlm dah kebah, tgk2 demam lagi. hampir kena tahan wad. nasib la doctor tu baik hati. dia bg ubat dan suruh amik ubat kat rumah. kata doctor darah saya ada sedikit kuman. sebab tu badan lemah dan demam. gerun kn? so sy amik antibiotik now..hope lpas ni okay2 je. doakan saya ye!


bulan ni ramai kawan saya melahirkan baby mereka. ada 3 orang insyallah. Puan Syaira, Puan Ila dan Puan hanis..mari kita semua doakan semuanya berjalan lancar dan selamat. mesti baby mereka comel2 mcm mereka juga :)


menuju ke arah ramadhan al mubarak ini, marilah kita bersama penuhi hari2 kita dengan melakukan ibadah2 puasa,solat, di hiasi dgn bacaan2 ayat suci Al-Quran. mendoakan yg baik2 buat semua..jgn lupa berdoa pada yg sudah pergi menghadap ilahi...


nak tgk gambar terbaru saya yg sgt bambam dan bulat mcm doraemon? haaaaaaaaaa ni doraemon hijau k..hahahahaha 


mempersembahkan! jeng ! jeng ! jeng! mummy to be 7 month ++ pregnancy...



3 comments:

asna cute said...

comelmyaaaaa peruttttt! ah rasa baby gerak2 kan?. aaaa rindu betul moment tue =))

BABYBOO said...

hahaha mmg rasa gerak2 dgn aktifnya asna :) now badan dh melintang hahahahaha

Cik Aya said...

hahaha..makin comel ko marina..
semoge dipermudahkan bersalin kelak!!!okeh:p