................................

Thursday, January 2, 2014

Cara bagi melegakan sakit sendi, lenguh kaki dengan nutrien Shaklee

Assalamualaikum...

Hari ni jom review berkaitan kebaikan nutrien buat semua terutama yg selalu lenguh2 kaki dan badan :)

Tahu tak? 1 daripada 5 orang rakyat Malaysia akan mengidap arthritis..kalau tahun 2010, bancian menunjukkan rakyat malaysia berjumpah 27,565,821 orang, thaun 2012 pastinya bertambah lagi..jika dilihat statistik tahun 2010 tu, maknanya dh 5513164 orang mengidap arthitis! wow tergambarkah jumlah sebanyak itu yg sakit sendi sebenarnya? Macam tak percaya kan??

Apa yang berlaku bila sendi kita sakit? jawapan paling senang tentulah menyebabkan kita sukar bergerak. Bila sukar bergerak, bilangan kerja yang boleh dilakukan juga terhad. Macam mana nak tahu sendi kita tidak sihat?

Pergerakan sendi kita sebenarnya disokong oleh beberapa komponen penting iaitu tulang rawan, bendalir sinovia, tendon dan ligamen. Keempat2nya saling bekerjasama untuk membolehkan kita bebas bergerak. Indahnya ciptaan Tuhan kan. Apa yg terjadi jika salah satu tidak berfungsi? seperti bendalir sinovia diserang oleh sel darah putih teraktif. Pesakit akan mengalami rheumatoid arthiritis. Apa pula akan berlaku kalau tulang rawan merosot? Pesakit akan mengalami osteoarthirits di mana akan rasa kesakitan apabila sendi2 bergerak. Jika ligamen pula cedera, sendi akan menjadi sakit dan bengkak. Pernah terseliuh? Bagaimana anda rasa apabila kaki terseliuh? Pasti tidak ada senyuman di bibir kan? Kalau tendon pula hilang keanjalan, keradangan akan berlaku.

Bagaimana ingin tahu bahawa sendi2 anda sebenarnya tidak sihat dan memerlukan rawatan?
Periksa, jika ada tanda berikut, anda perlu bertindak!

Ketegangan
Lenguh
Bengkak
Sakit
Berkeriut tau bunyi klik pd sendiBagaimana pula mahu melegakan sakit sendi? Cara normal adalah melalui suntikan /ubat dan jika kronik pembedahan akan dilakukan. Persoalannya, mahukah kita menunggu sehingga keadaan kronik baru kita mencari segala ubat untuk sembuhkan kesakitan sendi tersebut? Pelaburan wang pada ketika itu adalah amat tidak berbaloi jika dibandingkan dengan pelaburan demi untuk mencari nutrien yang lengkap bagi menjaga sendi sekarang!

Apa nutrien yg sendi perlukan untuk menjalankan fungsinya dengan baik?
Jawapannya adalah:

Glukasomina - blok pembinaan utama dalam membina tulang rawan dan bendalir sinovia
Kalsium dan mineral - penting dalam membina sel tulang yang sihat
Vitamin C - Menghalang kerosakan radikal bebas yang ditemui dalam bendalir sendi pesakit RA dan sendi radang
Omega 3 - Sebagai agen anti infalmasi dalam sendiBagaimana mendapatkan nutrien yg terbaik ini?

SHAKLEE menawarkan product terbaik khas untuk sendi - OSTEMATRIX, JOINT HEALTH, OMEGA GUARD.
Bagaimana ketiga-tiganya membantu dalam kesihatan sendi? Semudah 1, 2 dan 3

Langkah 1 > Bantu mengekalkan tulang rawan yang sihat melalui JOINT HEALTH TABLET (JHT) 
JHT memberikan manfaat kepada sendi melalui 3 cara: 
Langkah 2 > Mengurangkan inflamasi dengan OMEGA GUARD. Langkah 3 > Mengekalkan sel tulang yang sihat dengan OSTEMATRIXGabungan 3 product terhebat dar SHAKLEE sememangnya boleh membantu anda untuk mengurangkan/menghilangkan keradangan sendi. Jika anda sedang menanggung kesakitan akibat sendi, jangan tunggu sehingga anda terpaksa melaburkan lebih banyak wang hanya untuk menjalani pembedahan.

Saya adalah pengedar sah SHAKLEE di kawasan PERAK (SLIM RIVER, TG MALIM), Hubungi saya untuk mendapatkan produk ini dengan harga istimewa

Marina Muhammad (ID 1076246)
No Tel:019-4501317
Email: marinaadeq@gmail.com
COD area: Slim River, Tg Malim

Nak jadi ahli SHAKLEE?contact me ye :)

No comments: