................................

Saturday, January 21, 2012

RANDOM


salam,

alahai dh sebulan lbh kahwin, yg sempat aku update entry nikah dgn bersanding je? huhuhu

ya ampunnnnnnnnnnnn maaf dong kalian! hehehehe bukan busy..serious x busy! hahaha cuma aku dh xde sumber internet..

dlu sebelum kahwin, aku pakai broadband..after kahwin, duduk dgn incik husband, aku stop pakai broadband sebabnya kawasan kuarters tempat kami tgl signal broadband very slow...pendek kata kalo pakai jugak buang duit je..so, baik xpayah..slow ya amat..nk loading masya-Allah, nangis menunggu!bukan tu je, signal phone pun kekadang nauzubillah...punya la payah nk make a call..lagi satu! frekuensi tv! mana dapat....kena pakai astro je..

tapi kami x register astro lagi sebab bulan dua ni astro buat promotion, better tgu...nk share sedikit life after bergelar seorang isteri..bab memasak, alhamdulillah sedikit peningkatan hahaha main campak2 je masak, nasib la incik suami always 'emm sedapnya baby masak'....walaupun aku masak sayur je!!!!!

motif x incik husband aku tu weh? hahahaha tp alhamdulillah bersyukur sgt sebab dia tidak cerewet bab makan. kadang2 ptg2 dia balik keje, dia ajak aku g jogging...pastu shoot2 gambar..tgk sunset..mcm org bercinta plak! ececeh......mmg bercinta pun.

aku kn dh benti keje, jd housewife sepenuh masa, so agak hepi!!! walaupun dh xde punca wang sendiri, tapi incik husband amat baik..bg duit belanja, tanya kat aku ada teringin nk mkn apa2 x...tny kat aku, ada teringin nk beli pape x?aku kena pandai menyesuaikan diri sebab now dia sorang je bekerja...dari segi kewangan tu walaupun gaji xbyk tp alhamdulillah rezeki xputus...tetap hepi berdua ^_^ duit adalah keperluan tetapi x menjaminkan kebahagian :) aku selesa hidup sederhana walaupun x di nafikan ada juga masalah dtg..tapi itu normal..

semangat x aku taip entry? hahaha! gian weh nk update! now kami tgl kat Slim River, at kuarters. walaupun rumah sederhana, tp cantik! besar! selesa! pemandangan nampak highway! view bukit bukau gunung ganag..kalo pagi2 bangun tdo, perghhhhhhhhhhhhh kabus amat tebal..sejukkk hehehe rumah ni plak rumah baru...xpernah ada org tinggal lagi, so lg la super duper hepi dpt tgl umah baru siap..

alhamdulillah lepas je kahwin, aku cuma baru dua kali berpisah dgn incik suami..tu pun sebab aku balik kampung, dia ada kursus..lg sekali berpisah sebab aku blk kampung juga,anta adik masuk asrama..hope lepas2 ni xnk dh berjauhan, rindu kot!

familiy mertua plak amat sporting! happy sgt dapat family baru..mak mertua, abah mertua dan adik2 ipar very the happening..kalo blk umah mak mertua, rasa xnk balik je hehehehe best! belajar memasak, belajar jahit kusyen, belajar jahit sulam..mak mertua adalah sifu yg baik memberi tunjuk ajar hahaha dh mcm mak sendri je...walaupun lg best kat umah sendri, tp umah mak mertua pun best! dh boleh menyesuaikan diri dh sikit2...hakikatnya, alhamdulillah bahagia yg lama kami nanti, akhirnya termakbul juga :)

nanti la continue cerita tentang family mertua..nanti aku introduce family besar kami ya! :) next entry insyallah..

2 comments:

amiraabdmolok said...

moga kebahagiaan milik kalian ^^
suke dgr..
pasni si marini plok kawin..
tak sabo nak tgok deme b2 plak..

amiraabdmolok said...

hiii.
moga bahagia milik kalian.
pasni si marini muhammad plok kawen.
tak sabo plok tgok deme~