................................

Tuesday, February 7, 2012

Alhamdulillah...pregnant 7 weeks already



salam maulidurrasul dan salam manis buat semua ^_^

1st of all maaf sebab lama xupdate..see mmg ngeri bila tgk blog sendiri bersawang. Sgt menginginkan internet kembali seperti biasa namun keadaan masih belum mengizinkannya..xpe....akan tiba saatnya jua muahahahaha

okayy perkembangan terkini utk tatapan uols!!!!!!!!!!! now sedang 'teruk' alahan anak pertama..yess i'm pregnant. already 7weeks baby inside my tummy hehehe keadaan kini under control walaupun seakan2 tidak berdaya kerana infleksi tidak berdaya selera mahu makan.

bau masakan masyaAllah rasa nk pitam. hanya mampu mkn biskut gula, megi grg cap mee SEDAP, aiskrim SOURZ, sedikit air susu. itu sahaja. kalo bagi yg lain2 haruslah aku lari masuk bilik dan kunci pintu. mmg xlalu sgt2.

Keinginan nk mkn mcm2 memuncak. Cthnya aku teringin mkn pau sekaya gebu yg panas2 sahaja. kesian incik husband mencari sekitar seluruh Slim River, hasilnya semua xberkenan di tekak aku..tetap membayangkan pau sekaya gebu di pasar mlm kampung halamanku di Kuala kangsar. teruk x aku? x teruk sebenarnya..mmg begini lah kau rasa kalau ko mengandungi bayi hehehe

1st time dapat tahu pregnant, mmg best sgt2.dunia ni rasa berbunga2 wangiiiiii mcm aku sorang je mengandung dlm dunia ni..lepas cecah 5 minggu aku rasa give up sgt sebab dh mula infleksi mcm2. bau rumah sendiri pun aku dh xboleh bau. pelik bebenor but itulah hakikatnya. namun kerana kau duhai anak, aku gagahkan jua.....hulamakkkkkkk such a good mummy to be!

kadang2 org ingat kita ni mengada2..heyyyyyyyyyyy bukan sebenarnya. Ini lah sementara. kawan2 kata masuk 3bulan kandungan semua kembali ke normal. Oh xsabar rasanya nk kembali ke normal. Boleh mkn puas2. Boleh masak dgn girangnya...now, masuk dapur sekali sekala je. tu pun nk g jemur kain, masak air..bab2 memasak, aku surrender. kdg2 je kalo kesian kat incik husband, aku gagahkan juga. tapi lepas tu sehari aku terbaring dgn air mata menitis2 effect bau masakan td. sakit seluruh urat2 aku bau tumis-tumisan tersebut. so, langkah mudah, xpayah ke dapur...

suami harus paham apa yg di alami buat masa ini..kan???

now rutin harian, lpas subuh sambung tidur. kadang2 xsambung tidur pun. bangun, tgk movie kat laptop sampai tengahari. makan vitamin. pastu start ngemas umah sikit2.sikit2 sahaja dah xmacam dulu mop lantai bagai. now mop lantai incik suami buat (tu pun kalo dia rajin). kdg2 aku masak air...nasi pun aku xboleh nk masak cuz bau nasi tu mmg buat aku runtuh mood seminggu.



so, itu sahaja perkongsian buat hari ini miahahahahha kpd mummy to be di luar sana, TAHNIAH! jom berjuang! fighting!
kpd yg belum lagi, xpe doa banyak2 insyaAllah akan tiba jua saat manis itu.
Kpd yg sedang alah2, satu je ucapan utk korang.. "alah bisa tegal biasa" hahahaha ececeh mcm la aku tegal sgt huhuhuhu

ok stay tuned!

p/s : sgt teringin minum air blog yg bijik2 pearl hitam tu tapi kat Slim iver nan ado..kena pi Shah Alam! haishhhhhhhhhhhh

lovely,
marina

5 comments:

ananda said...

waaahh....maaar....congratssss!:)

amiraabdmolok said...

tahniah k.ina..
sronok dggr eh!!

p/s : cool blog mungkin ^^

butterfly said...

TAHNIAH!!!

meh dtg cni..
kite belanja u minum cool blog tu..
:)

Cik Aya said...

congratez mar n incek suami
take care ya!!!

Anonymous said...

kat rnr tapah ada coolblog...