................................

Wednesday, September 17, 2014

PENANGtravel Oyeah!

Assalamualaikum..

Haa..Sementara anak tengah tidur nyenyak tu, marilah kita marathon update kisah ke Penang di Hari merdeka yang lalu.Yess, agak basi ini cerita akan tetapi,nak share juga :p Entry kali ni banyak gambar :)

30 ogos lepas, kami 3 beranak ke Penang atas dua sebab. Pertama, teman encik suami shoot wedding klien dia. Kedua, kami bercuti ^_^ percutian pendek sahaja, 3hari dua malam :) hehehe ibu & alma memang selalu menyebok ikut ayah shoot wedding klien :p

                                      

                                               

Kami ke seberang naik Feri je. Menikmati laut katanyerrrr

Sepanjang di Penang, toksah citaaaaa la, cheq tiga berghanak haghi2 makan nasi kandaq :p Pasemboq sotong, cendol, auwwwwww nyaman betul! Percutian dan makanan xdapat dipisahkan dan ianya akan lebih menyeronokkan apabila makan tanpa memikirkan diet adalah awesome!



                                                                                                                                                                                                                                               Kami check in di Super 8 Hotel area Georgetown berdekatan dengan Perangin Mall/Komtar

                            

                                                                                                                                                                          


                        

okey pasembor Padang Brown ni terbaik...belakang balai polis Dato Keramat


                                                                                                                    Nasi kandar Beratur

Bukan apa, sekali sekala ke tempat orang kan..Dulu waktu belajar kat USM (Universiti Sains malaysia) xde transport nak jelajah Penang. Nasi kandaq pun belasah di restoran berdekatan je, sgt lah so-so je kan? Bila dah ke sana tu, sakan la kita :) But masih tidak lupa bekalan supplement ku ^_^ Alfalfa Complex! Yesss dah makan xhingat dunia, haruslah detox dengan Alfalfa Complex baru la selesa dan nyaman nak berhavoc2 tepi pantai gituuuuuuuu!


Actually semenjak mengenali Shaklee, Alfalfa Complex always dalam handbag. Lagi satu Vita C! Memang wajib usung sana sini walaupun sedang bercuti ^_^





Sempat juga la melawat tempat belajar dulu2 :)




Ni waktu kat area Gurney. memang dari zaman cintan cintun, sini lah encik suami bawak iols.




Alma nak turun ke Laut. Bersungguh2 dia geram tgk laut.






Melawat padang Kota lama bagi alma main kat playground dulu sampai nangis2 xnak balik. Itu perkara biasa utk alma :p



Selfie 3 beranak ;p

  

  

Kalau ada asisstant ni, bukan makin mudah, makin payah pulak :p



Gambr-gambar di bawah ini waktu kami shoot dekat pekan GEORGETOWN. Area China House. Sini ramai org shoot gambar. Tapi panas bak hang!


Korang nampak x dekat lorong2 ni dinding semua berlukis. Seni sgt tahu tak?


waktu nak shoot gambar ni, beratur kemain panjang tunggu TURN. Tapi xpela, puas hati mak anak ni :p


Auwwww gambar ni x edit lagi, lambat la kalau edit. Tempek jela even xedit lagi but tetap cantik sebab ada i di situ ( k bye) hahaha


Miaw miaw miaw



Ibu, anak, ayah. keluarga asas! Cepatnya la haiii anak ku membesar. Kenapa cepat sgt besar nak oi? Kan ibu kena tambah sorang lagi lepas ni :p



Ok lah anak dah bangun. Tata :)

1 comment:

Ania said...

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi. Blognya nice.
Jika Anda mau mempromosikan blognya lagi dan share files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)