................................

Wednesday, August 5, 2009

hutang


Korang bengang tak kalo orang janji tak tepati tambah2 bab hutang?kata nak bayar sekian-sekian haribulan tapi until now tak bayar2 lagi????hangin tak?inilah aku alami sekarang! aku jadi marah betul kat budak yang hutang aku tu dah lah bagi alasan tak logik.
Bila aku mintak, boleh bagi alasan tak relevan.Aku pelik ar macam mana dia nak belajar kalo hutang tak langsai?tenang kE? tambah2 aku dapat tahu budak tu join bisnes apa ntah lagi ar aku naik hangin.Dah la aku nak guna duit.Aku sanggup bagi duit makan aku kat dia tapi time aku mintak leh bagi sejuta alasan Waktu nak tak menyempat! aku marah!


Aku plak bersusah payah memenatkan diri termintak2 dia suruh bayar, LECEH AR mcm ni.Ko hutang ko pepandai ar bayar bukan budak2 dah 22tahun okeh....


kalo ko xde duit xpe jgk, JPA ko dah masuk ko boleh buat dek je tak bayar, ingat aku cop duit????


MOOD aku tengah marah menaip dengan rakus dan kasar menghentam2 keyboard laptop aku ni itu menandakan aku sangat marah.


Aku mesej budak tu mintak dia bg alasan duit JPA dia mak dia pgang?nak terima ke tak aku dgr je..memang la dia agak susah tapi aku pon bukan orang senang...aku tak suka orang yang banyak bagi alasan...dan paling aku benci orang memberi....................
ALASAN BUKAN SEBAB!
BABYBOO





1 comment:

asna cute said...

kalau asna...

jumpe dia kat mane2 depan org ramai.. mintak duit hutang depan2 org ramai.. kalau boley tinggi kan suara sikit..

Kalau dia tgh mkn lagi syok nk hemtam dia.. mcm marina hemtam keyboard nie..

Kita dh minta cara baik dia xnk bg.. so marina kena mintak cara kasar lak ar..

kalau asna mmg buat mcm tue jer demi kebaikan dia jugak.. sbb mane la tau umur dia tak panjg ke kan mau ke dia tggung hutang dalm kubur?.

pehhhh asna pun ter'emo2 gk marah..