................................

Monday, March 28, 2011

Perasaan selepas bertunang (sharing!)


Salam,

Alhamdulillah memang dh selesai semua! lega tp xlega ;p hahahaha now kumpul2 wang :)

Ok secara peribadi , s
y ada perasaan lain. Sy bimbang mahu kawen! bimbang!

Sy risau mcm2 misalnya kewangan, kerja, masa, urusan rumahtgga, suami, mertua, semuanya! sy bimbang mahu bergelar isteri...bimbang amat sgt! xtahu knp sepatutnya sy perlu gembira tp donno what happen, sy asik -ve je lately..ok mari sy beritahu dlm secara ringkas mengapa sy bimbang!

  • Kerja sy shiff..sy serabut. Kdg2 kena pulang lewat mlm. Waktu itu tunang sy sudah tidur. Memandangkan sy keje shiff, tdo lain drp org lain. Blk lewat pg, bangun tgahari! (kalo shiff mlm) sy bimbang xdpt keje lain :'( sy mahu keje lain..xnk shiff..doakan sy...serabut.
  • Kewangan kami..w/pun kami berdua sama2 bekerja, sy bimbang juga. Kami dua2 ada kereta, komitmen byr kereta lagi. Dah kwen nak cari rumah sewa lagi, mcm mne ye..sy nk dok Perak keje sana dgn tunang sy..sy xsuka life sy sekarang. Susah nak menyimpan wang bila berjauhan ngn tunang! sy keje jauh dr rumah. Ulang-alik mkn wang :'( Sy takut la xsempat mengumpul b4 majlis mcm2 xsiap lagi uwaaaaaa
  • Gaji gov kecil. ye..tunang sy keje gov. Gaji dia kecil sedikit. Risau juga tapi sy percaya tunang sy bijak membahagi wangnya. Bertggungjwb. Namun, knp sy nk risau jgk????hurm..kpd yg dh berumahtgga, bantu sy..sy bimbang..
  • Sy bimbang majlis nanti. Sy xtempah baju, xbuat ape2 persediaan. Org kata kena buat persiapan setahun baru lega. Sy tinggal beberapa bulan aduhhhhhhhhh kad kwen blum tempah segala mcm blum uwaaa sape tahu tempat utk tempah kad kawen murah2? beritahu sy yekk
  • Sy sedang mencari pengapit! Hal ini pun runsing jugee ingat senang ke nk pujuk org jd pengapit? Sy mengharapkn kwn baik sy jd pengapit sy nanti.Hope..
  • Pilih warna tema..haa ni lagi serabut tp dlm kepala sy sudah ada wrnanya dan sy juga sudah beli lace wrna tersebut now nk combine colorssssss pastilah sy mahu bercantik-cantikan di hari indah sy bukan? pening gak ni. boo? hurm lelaki ni senang skit angguk2 je setuju lgsung xde cdangan yg buleh sy kata 'wow'
  • Hutang PTPTN sy xstart byr lagi. w/pun sy baru bekerja, tapi PTPTN sy kena byr juga. Baru berkat. Bila nak start ni? hurm...naseb baik sy buat dgree terus kalo mula dr diploma lagi byk hutang ptptn sy..tp tu pun sy xstart lg nak mula! nk mula! cari punca..
  • Mahu kuruskan badan..hahahaha ni pun susah! berat sy semakin naik..pelik. Dlu kat USM boleh mantain bila dh keje susah btl nk trun kn berat ni. Sy target nk trun 5kg before sy nikah. Hope sgt2 sy mampu. Insyallah :)
  • Design baju kawen..sekarang tgh blurr pk nk buat baju mcm mne utk kwen. Kain dh beli kat Jakel tetibe mak mcm xsetuju warna itu owh nk combine wrna lain lah hurm :'( mcm2 dugaan kan?see..Dah lah tgh pk nk buat design apa, jwpn xdpt lg tetibe kne cari kain wrna lain plak...duit2..
  • Kesihatan tidak terurus. Lately kesihatan sy tidak terurus. Mkn minum tidur mmg tunggang langgang faktor pulun buat OT! sy boleh! Tapi kdg2 down jgk bila terlalu penat n letih...
Kesimpulan sy kena pandai arrange kehidupan sy sekarang. Jgn terlalu fikirkan sgt... Hari itu pasti akn dtg jua sy perlu slow-slow buat persiapan..Sang tunang sgt membantu..marilah bersama2 mendoakan kehidupan sy bahagia dan urusan dipermudahkan..

3 comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

congrats beb!! buat slow-slow. utang ptptn tu setiap bulan rm50 pun dah okay. =)

CiK LiYzA ^^, said...

selamat bertunang eh~hehe..m0ga cpt ke fasa 3 oke..

ita citot said...

hi marina =)
sabar k. mmg macam2 dugaan kita ms tunang ni. kena ade checklist ok. MESTI. senang kita nk tgk ape yg "done" "booked" "in progress" dan lain2 lg.
klw nak komen sume kat sini, mcm pjg sgt plak. sy pon sdg prepare utk majlis. klw sudi, singgah lah

http://akupunyebelok.blogspot.com/

ade jugak rakan blogger yg same2 sdg buat preparation. kita ble share idea dan tips ;)
cayok2!