................................

Tuesday, March 29, 2011

Majlis Pertunangan 19 March 2011








Salam,

guys! apa khabar? sehat? nak tahu sy baru lepas mkn KFC! (konon2 nk diet tetibe ptg td teringin sgt nk mkn KFC) beria la sy amik kunci kete, trun bwh sorg2 ke kFC...adei mcm mne la nk btl2 cekalkan hati nk diet ni..sungguh xsihat!

hehehehe termelalut plak ;p xkena ngn tajuk lgsung..

Ok ehem..ehem..mula!

Terima Kasih kepada rakan2 saudara mara sahabat handai yg wish congrates utk sy dan Incik Tunang :) thanks a lot! terima kasih byk2! maaf xmenjemput..selalunya adat bertunang ni org buat family-family je..maaf ye kwn2 sy xjemput sbb sy mahu jemput kamu semua di majlis indah sy nanti ^_^

ok, skrg sy sudah official menjadi tunangan Incik Muhammad Luqman. Sy happy w/pun kdg kala dlm hati susah hati sedikit fikirkan persiapan utk majlis besar kami xlama lagi..Doakan kami selamat bertemu jodoh ya!

Ok nak cerita mengenai majlis bertunang. Sy kalau bab persiapan mmg angkat tgn. Sy mengaku mmg 98% family sy uruskan sebabnya sy cuti sehari sebelum bertunang sahaja. Dahsyat x? bukan sy nak just sy xde cuti..jadi sy hanya call mak utk update persiapan.

Bertunang Sabtu tghari, sy smpai rumah Jumaat ptg jam 5ptg. Smpai2 mmg penuh sedara mara dan jiran tetangga. Tlg2 mak buat keje skit, mlm ngemas2 tgk makcik2 buat hantaran..

Perasaan? Happy sgt2 rupanya bertunang ni. Kita diraikan..ucapan terima kasih tak terhingga buah family belah mak sy yg bertungkus lumus..Mak andak, chu,pakwe, adik beradik sy dan semua! mmg tak tahu nk balas dgn apa..

Merisik...Ok, keluarga Luqman dtg merisik sy 2minggu sebelum majlis bertunang ^_^ waktu tu sy tiada di kampung, mak abah dan family sy sahaja menyambut kedatangan mereka.makanya cincin risik sy pkai lambat ;p sehari sebelum tunang bru dpt pkai..

Rombongan...Ok nak luah perasaan skit mengenai rombongan hari sy bertunang. Rombongan Luqman smpai lambat! jom lempang2 dia hahahahaha lama tau sy tgu peluh2 penat2 adeiii janji lpas zohor means plg lewat 2.30 ptg ni x! mereka smpai 4ptg! fuhhh sy rs letih n lapar smpai rs nk nangis..sy start make up jam 11pg..sila byg kan keletihan sy..

apa-apa pun semuanya berjalan lancar..sy xtahu mak sy dan kwn dia nak buat pelamin bertunang. Mengikut plan sy hanya di sarung cincin di dlm bilik namun mlm sy pulang tu surprise! di taja oleh Makcik Sal :) TQ!



13 comments:

Zariza said...

congrats...cumil..
uplod byk2 lg

butterfly said...

marina!! congratss..

share lah sket...;p

butterfly said...

marina!! congratss..

share lah sket...;p

Tengku Puteri said...

cantik! tahniah... =)

Are-ya said...

SELAMAT BERTUNANG MARINA & LUQMAN..
senyap2 je ko..Nway CONGRATEZ

Are-ya said...

SELAMAT BERTUNANG KORANG BERDUA YEAA..congratez

asna cute said...

yang citer la details psl tunang nie.. kat blog je la yg boleh citer pjg2 wat kenangan kan kan kan... plzz.

btw, congrats! Boo & Baby! semoga tabah hadapi sgala ujian dlm pertunangan nie tau. xmo stress2 just enjoy the moment ;)

ita citot said...

tahniah! (^_^)
selamat bertempur di alam pertunangan. hehehee ;)

fiz n iem said...

tahniah marina..kawen t jemput tau...
;)

key-one said...

taniah sis...cantik giler....=)

Youjie said...

Makeup jam11 wweh...gile penat aku leh imagine...

marina....tahniah!
doakan aku...aku takut tunang sbb tu tak tunang2...sian bf aku..

mwahhh.....sabar menanti tarikh kawe ko lak!!

BABYBOO said...

ALL : thanks sebab wish me :) doakan segalanya ancar friends muaaaaaaah!

youjie : pcayalah..bertunang best! btl..rs nk bertunang setiap tahuN! ^_^ just persiapan wat kelam kbut agk stress~ now sedia utk fasa 3!

BABYBOO said...

thanks utk kwn2 yg bg kata2 semangat :) sy yakin sy boleh! ;p