................................

Thursday, September 8, 2011

2 BULAN 2 MINGGU 3 HARI



Salam,

Hai readers! pejam celik pejam celik ms terus berlalu dgn pantas...tiada yg lebih pantas selain dr ms berlalu.. fuhh...kejap je Ramadhan berganti tahun, syawal bertukar ganti..

Apa perubahan yg berlaku pd diri kita? wah ada yg sgt byk perubahan positif! alhamdulillah..ada yg masih di takuk yg sama? oh mari kita berubah cepat! mana aci..org dh byk positif kita statik je oh x aci xaci hehehe

masuk hari ini, sudah 5 bulan 6 hari kami bergelar tunang-tunangan...alhamdulillah masih bersama bercinta sungguh2 :) bukan mudah nk menjaga ikatan ini...7 tahun proses mengenali hati budi, sudah tiba ms utk hidup bersama..

namun, itu baru perancangan hidup kita...ketentuan Allah SWT kita xpasti lg...jgn sangka kita dh nk dekat ni, kita perlu happy je..jgn dulu...byk lg ms utk kita usaha dan berdoa...

dh sah, bru sy boleh happy agaknya...selagi itu, sy xboleh gembira sgt, kena berhati2...saling menjaga kesihatan dan jg hati masing2...lg nk dekat kawen ni lagi la baran masing2 masyaAllah....tp kami memilih utk tidak ikut2kan emosi marah muda kami...

Incik tunang sy dlu baran sekarang dh boleh cool je :) so kesimpulannya adalah manusia senantiasa boleh berubah dr semasa ke semasa cuma kita kena kuat dan jgn mudah terpengaruh dgn kata hati yg sentiasa mempengaruhi kita ke jln negatif..

Bak kata pepatah org terdahulu ' ikut hati mati..ikut nafsu, lesu'

Mental fizikal kena bersedia utk menempuh alam perkahwinan di usia muda..bukan apa, bila sm2 muda ni masing2 cukup payah nak beralah. ok fine!

ini sgt setuju...kami pun begitu...cukup susah nk mengaku kesalahan sendri..mungkin malu kot hahahahaha yela..org muda lah katakan..mesti malu nk mengaku salah sendri..hipokrit...semua tu ada..ego? toksah ckp la itu semestinya ada..

tapi apa2 pun keadaan.... satu je cara selesaikan..KENA PANDAI KAWAL..insyallah everything gonna be okay!

2 comments:

asna cute said...

yeay! lgi sebulan 2 minggu 3 hari bleh anta kad jemputan dah nie hehe

BABYBOO said...

asna : 2bulan 2 mgu 3 hari la bukan sebulan ;p hehhehehe kad edar sebulan sebelum lah :)