................................

Thursday, September 15, 2011

K.E.R.I.N.D.U.A.N



Salam,

Masa pantas berlalu meninggalkan kita..4 tahun yg lalu, tubuh ni adalah seorang pelajar tahun satu Universiti Sains Malaysia jurusan Komunikasi..



kemudian memilih major Journalism (kewartawanan) pd tahun 2..kami di gelar budak J..seramai 40 org bersama2 memperjuangkan dunia kewartawanan.. meniti kehidupan bersama di alam Universiti..bertepuk tampar, kejar-mengejar, gelak-ketawa, suka-duka, penat-lelah bersama namun tidak pernah mengeluh kerana waktu itu kita saling bantu-membantu bersama..


Ingat x dulu, waktu kita baru je masuk USM, semua mcm xbpe mesra..xrapat..berpuak2..kwn ko, kwn ko..kwn aku, kwn aku..mmg xberapa kenal.. tp semuanya berubah bila kita melangkah ke tahun berikutnya..kita memilih major Journalism atas minat kita sendiri tanpa ada paksaan oleh sesiapa.



mulai saat itu, kita bersama..belajar sm2, mkn sm2, minum sm2 berpuasa sm2, sedih..gembira sm2..tdo sm2, meeting bersm2, berjaga ( xtdo) bersengkang mata pun sm2...kita juga berfacebook sm2 kat bilik berita..main FARMVILLE sm2..





bersaing sape punya kebun plg besar dan mantap!

masihkah kalian ingat??
ye benar...sometimes ada pasang surutnya..kita bertelanggah..berkecil hati, meninggi suara, bergaduh bermasam muka..mungkin wktu itu kita terlalu ikutkan jiwa muda..amarah meliar membabi buta..tapi kita kembali berbaik :)



buat majlis berbuka puasa sm2..tiada sesiapa ketua dan tiada sesiapa pengikut..semua adalah KITA! saling tegur menegur..kumpul duit buat jamuan bersama2..esoknya gigih pergi menjual BERITA KAMPUS sm2...


w/pun org kata kita menjaja muka, kita buat dek je demi memperjuangkan BK tercinta...ye...benar..adakala kita mengeluh letih, penat..namun itu hny di bibir..xsmpai kat hati pun penat tu...



penat hilang bila kita semua kembali gelak ketawa di bilik berita dgn Tuan Haji, Dr Adnan,Dr Azwan, abg man, abg Razak...semua adalah indah waktu itu..


Sayangku budak2 J....



masihkah kalian ingat, kita mkn maggi mee sm2 sambil tgk astro (terbaik laaaa) santai..sambil mkn biskut Julie bergula sm2...cicah milo...kalo ada pasar mlm, kita beli nasi kerabu mkn kat BK sm2~



semua bersama2..kalo musim presentation tu, penuh Bilik Berita tu kita berkumpul.. kita berbincang...gurau senda gelak ketawa dgn suara2 kita yg merdu tu...


ingat x, pagi tu kita terima berita nisa eksiden..kita semua sedih..tengahari tu kita semua pergi melawat nisa beramai2 kita sanggup pinjam kereta...naik himpit utk jenguk nisa..penuh wad tu dgn 39org budak J..sebak..
sebak..:'(


masihkah kalian ingat juga, kita masak rendang bersama2..basuh ayam mcm nk pengsan hehehehe kita pasang pelita..



bodek sir ming beli aiskrim..

bodek sir ming beli lampu lip lap lip lap..

ingat ke idok???



pergi mukahead sm2..pergi SEDIM sm2... buat BBQ kat tepi BK..stayback ramai2 tido kat BK dgn pelbagai gaya, bunyi dan bau ;p


budget muat je himpit2 celah ni ;p

xmandi lagi tapi terus masuk kelas Tuan Haji pagi tu huhuhu masihkah kalian ingat kenangan kita dahulu? betapa utuh nya persahabatan kita semua...


MARINA-IZA-EL-RUBI-SARAH-SAL-FINA-WANI-ERIN-FIZA JAAFAR- SEME-FIZA ISA-KAH MUN-KU ANIS-KAK IJA-HANIS-JO-NISA-SyIDA-LEE KER LEE-ANA-NANDA-KAUSALIyA-AZIE-KAK AyU-KAy-TEHA-SHAMALA-UyUN-yULI-INA-AyA-HUSNA-PEI QI-RATHyKUMARI-POK JAK-OLIN-ARIE-IZZAT-PEJAL-HAFIZ-BAKRI-AL HAFIZ-NIK-EDMUND-

MASIHKAH KALIAN INGAT NAMA2 INI SEMUA?????

NAMA2 yG BAKAL MENJADI NAMA2 BESAR KELAK?INSyALLAH...


Dekan kesayangan kami ^_^

DR AZWAN-DR ADNAN-TUAN HAJI-DR ZIN-SIR MING-ABG RAZAK-ABG MAN-ABG FIZI-

Tuan penasihat yg selalu kena serangan jantung ketika menjaga kami ^_^ mengajar kami!


Sir Ming a.k.a Dr Ming yg best ever had! mmg kalo nk membodek sni jelaaaaaa ingat x kita bodek aiskrim??? ;p

tapi sekarang......sudah 3tahun berlalu sekelip mata...

dan sudah setahun juga kita tamat pengajian dgn jayanya..menjadi seorang graduasi komunikasi USM..sudah mendapat pekerjaan masing2..


ada jadi wartawan berita, wartawan majalah, sub-editor, customer service, graphic designer, supervisor kilang, manager mcd, tukang masak, tukang jahit, seorang isteri, seorang designer bunga, ada yg sedang sambung belajar (master) ada yg sudah mendirikan rumah tangga dan bakal mendirikan rumah tangga dan sebagainya..

zaman praktikal kat media prima ... T_T



ada juga yg masih bertukar2 kerja kerana masih belum mendapat pekerjaan yg sesuai.. walaupun apa pun status kita kini, pekerjaan kita kini, berapa pun gaji kita kini, kita dahulu adalah seorang bekas pelajar J USM..a.k.a budak J..yg pernah rapat bersama suatu ketika dahulu..mesra bersama...suka duka bersama...berbuka puasa bersm2..


last day T_T

kini, jarak memisahkan kita nun jauh beratus batu..beribu batu...kilometer...
namun aku yakin, di hati kita xpernah jauh...masih merindu saat2 bersama dahulu..menginginkan kembali saat2 lalu di ulang kembali...masih mengKLIK folder gambar lama utk mengembalikan nostalgia lalu...zaman muda mudi zaman keremajaan kita yg hevoc dan vogue ;p

me and fiza isa..

faktor KEHIDUPAN.... kini, masing2 sibuk dgn urusan kehidupan masing2 sehingga tidak ada ms utk saling merindu...walaupun jauh di lubuk hati kita saling merindu sebenarnya...

9 comments:

Erin said...

urmm..mm....mmmm..uuu..uuwaaaa!!!!!! :'(

Dang Hayyum said...

nk smbung... kehidupan sekarang dah lain.. masing2 ada haluan.. dan empunya blog jugak akan mndirikan umah tangga kn? eheh... sy jgk merindui smua itu.. uhuk!!

BABYBOO said...

Erin : aku sedih weh ingat kenangan kita semua! uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

BABYBOO said...

Dang hayyum : hehehe empunya blog insyallah bakal mendirikan rumahtangga jemput dtg! hehehe

hajar said...

muka aku ade je menyelit ngn bdk2 J haha.

BABYBOO said...

hajar : hahahahaha ko mmg! sebolehnya aku nk tapis tp tu yg plg tapis...tetap ada hahahahahaha ;p

hajar said...

ceh! nk tapis lg haha:)

BABYBOO said...

hajar : sah2 la hahahahaha tu belum masuk pic kat umah sewa waktu praktikal lagi! miahahahahaha

A.Y.R.I.Z said...

marina sume tinggal kenangan...now masing2 bawak haluan..