................................

Tuesday, May 17, 2011

Putih gebu saya!

Salam friends :)


Mulai hari ini kena rajin update blog sebab saje nk kongsi perkembangan terkini..ok hari ini tiba-tiba mcm nak share sesuatu yg xpernah share kat sni.. memang xbpe penting tapi benda itu amat penting buat saya ^_^

kamu ingatkan entry yg lalu sy ada pernah inform dulu sy mahu ambil kereta kan?
(eh jap! pernah ke tak erk??lupa dh 6bulan lalu ;p ) hehehehe

Ok hari ini tiba2 rasa nak cerita sebab nk share dgn uols..masalahnya TETIBE kan!
entah la sebab apa rasa mcm nak share maybe sebab blog ni ibarat diari kot sebab tu nk share..plan xnk share sebab malu la kereta Malaysia je pun tapi ah! itu rezeki sy ^_^



rezeki Allah bagi haruslah sy share kegembiraan itu ;p


Mula2 nk gtau sy baru sahaja ada lesen setahun lebih hehehehehe sebab amik waktu last year kat USM now dah 6bulan pakai WUQ kesayangan :)


ok WUQ sy puteh gebu! segebu kulit sy! (ok ni tipu xgebu sgt kot) sy memang suka kereta puteh bukan kerna incik tunang pun pakai kereta putih tetapi byk sebab antaranya kalau memandu waktu mlm jadi ape2 kerosakkan lampu ke kereta lain still nampak dr jauh sebab keputihan yg hadooooooo ;p



kedua, sebab suci mcm bayi! hehehe gebu plak tu...haruslah suka! suka! tambahan pulak mak abah mmg suka kereta warna cerah utk keselamatan pemanduan di wktu mlm. Jadi, lagi bertambah3 sy suka!



ketiga, sebab kereta incik tunang pun gebu! puteh gebu segebu pau! hehehehe that why ianya putih TQ ko now!!!!!!!!!!

selepas 6bulan mempersembahkan my puteh gebu baby jeng3 WUQ ----------------------> ngeh3 lawa x?



lawa kn kn kn
sy suka saga BML sebab nama dia ala2 BMW hahahahaha ok tipu! ;p

sy suka sebab ia kereta sedan ada bonet so senang nk angkut segala khazanah sy ada seantero maklum la pompuan kasut je sebakul xgiteww


Lagipun saga ni jimat minyak..Keluasan dlm pun selesa..belakang boleh duduk 4org..cc saga 1.3 sama dgn myvi boleh la setakat nk gerak Shah Alam-Perak-Shah Alam-Perak dan juga negeri-negeri persekutuan yg lain ;p Stereng leh adjust, seat boleh adjust..ada airbag, sebab sy amik saga medium..

sebulan RM500 jugak laaaaaa sy rajin service sebab takut dan xreti jaga kereta hek3
Sy amik auto sebab sy xsuka tekan clutch time jamm di jalanan harus membara di situ menghempas2 kaki huhuhu So, utk pemanduan yg lancar, sy memilih Saga BML puteh gebu auto ^_^

clap! clap! sy sudah punya mobil (kereta) sendiri walaupun sy xtahu nak bayar dgn apa kdg(kdg okeh! tp xpernah tinggal byr hahahaha)




Ucapan ABPH : ---> Sy harap sy dpt keje yg lbh better lepas ni sebab sy xnk tgl byr kete lgsung oyeah! di samping nk lunaskan ptptn di samping xnk putus bg belanja bulanan utk mak abah selain daripada simpan dlm asb dan shopping sedikit(kdg2!) ;p


Doakan sy dpt keje lebih kukuh, keje sy sekarang kukuh just mcm xseswai keje ni selepas kawen hehehehe sbb keje sy shift sy mahu keje office hour la plak ;p ok sampai sini jela nk bebel

p/s : dlm kete s
y xde aksesori mcm pompuan just ada 3 ank patung kecil ;p xreti ar yg pnting nk bersih n fresh je selaloo ;p

mahu mandikan si puteh gebu!

assalamualaikum..

2 comments:

riderXDesign said...

saga BLM la... BLM tu stands for Basic line model. hehe..thumbsup for selecting proton as ur car :D

Anonymous said...

saga BLM la.. bukan saga BML..

hahahahahahhahahahahahahahhha
hahahahahahahahahahahahahahaha