................................

Thursday, October 6, 2011

SEMAKIN DEKAT SEMAKIN JAUH


salam,

ok tajuk mcm pariyapa! hehehe phm ke xphm? meh aku nk paham kan korg muahahahaha

apa di mksud kan dgn dekat dan jauh? dekat dan jauh adalah jarak di antara sesuatu objek dgn objek yg lain. hahahahaha motif aku bg maksud?? mne lah tau korg blurr ke so at least leh kembali kan korg ke normal semula ;p

ok jgn merepek straight to the topic point!

sebenarnya semakin dekat itu mewakili tarikh 'HARI BESAR KAMI' atau hari perkahwinan kami..lagi beberapa minggu ,so kira dekat lah kan dgn persiapan caca merba aku ni?

HAISH!
semakin jauh pula mewakili level perhubungan aku dgn Incik Tunang..uwaaaaaaa jauh weh...jauh mcm mne? yela dia duk pulun menyimpan duit kahwin, keje pg ptg siang mlm-tgh mlm...over time bagai..

so aku yg sdg berehat sebulan di rumah ni haruslah terasa jauh hati..jauh jarak tu toksah cerita la mmg dh 7 tahun bercinta jarak jauhnya pun..jauh hati la aku weh...dah lama x dating...nak bincang tentang persiapan pun menangis aku nak ajak bincang..kami mmg calling2..message2..tapi dlm keadaan org tergesa2...

korg phm?

ok meh aku bg contah..kalo xphm gak xtahu lah ;p

cth :
aku : abg..bila nk amik borang nikah kat pjbt agama? abg..rindu....bila nk jumpa? blk ipoh khamis ke jumaat?
dia : miss u too syg..nti mesej erk abg kena setel keje byk ni.muah!
aku : ok..setel la keje abg.. (sentap)
dia : ok baby..

see..xphm aku sentap ke weh???????


***********************************
di situasi lain pula

aku : abg...b sedih la handset b rosak...now b guna handset mak je..malu la nk guna lama2 dh la b yg adiahkan handset tu kat mak...mcm mne ni abg..nti b pulang blk handset kat mak, b nk guna apa?? abg....
dia : syg guna dlu sementara..nti kita beli lain..

see....aku mesej berduyun2 dia bls alahai ciput je...x empathy punya luqman hehehe

lagi satu, dia asik ajak aku mesej wktu mlm sedangkan mlm lps je isyak aku dh ngantuk..bila aku ngantuk haruslah aku mesej ala kadar je kan..pastu bila pagi la aku selalu mesej berkobar2 sebab sdg segar bugar udah aku kena sound setepek!

dia : b ni...kalo nk mesej bincang2, mlm la time abg free...mlm...mlm....pg ni abg nk setel keje smpai hbs bla..bla..bla..
aku : nangis******

udah jauh hati.....dia xpernah naik suara kat aku tp kalo dia ckp nada tggi sikit aku dh sentap...mana aci! xblh2 naik2 suara xsuke ;p

aku mmg hobi aku sentap menyentap...dapat plak tunang yg xbpe pandai memujuk mmg adeiiiii muntah hijau aku kena pujuk hati sendiri...tapi aku rasa bukan kami je alami situasi ni..mana2 pasangan pun pernah alamai malah lbh teruk pun ada kn? smpai pukul2 eii mintak simpang...kami tetap pasangan yg mantain romantik ;p

sebab itu org terdahulu cakap, bertunang byk dugaan..yela, bila dh bergelar tunang-tunangan, hati lbh sensitif dan sensentap! ckp silap skit dh terasa (itu aku laaaaa) korg aku xtahu la kot xbercakap langsung pun dh sentap ha itu pelik! hahaha!

jadi, aku anggap ini dugaan aku dlm menempuh saat2 sebelum bergelar suami-isteri. sekejap je lagi! tgu dia settle simpan duit cukup2, ok la kembali mood kami kot..now dia sdg nervous and stress kot! aiyaaaaaaaaaaa muka tara senyum hehehe walaubagaimanapun hati tetap ada taman bunga ^_^

korg yg baru kahwin ni...mcm mne? dlu dekat2 nk kahwin ada adegan sentap-menyentap x? haaaaaa cer cite cer cite ;p

p/s :
ok2 situasi contoh di atas ni sebulan lalu punya cerita.. hahahahahha now rs mcm dh leh terima dh malas nk jauh hati sebab dh xlama pun nti duduk dekat leh pujuk memujuk ^_^ xgitu??

ok chow!

2 comments:

shadashidi said...

Sabr ek marina, darah tgh manis tu :)

BABYBOO said...

thanks kak :) tula..now dh nk dekat ni kena sabar lebih :)

kak! hepi tgk akak one family ^_^ asik berjalan je jeles ;p