................................

Saturday, October 1, 2011

TEASER BAJU NIKAH

Salam,

Saje je nk share tntg sedikit persiapan perkahwinan kami..ok, mula sekali nak tunjuk sikit je baju nikah ni tapi penerangan nk terang tntg baju tu, banyak! huhu
ok, baju nikah aku actually sepenuhnya di buat oleh my mum..design, jahit, jahit manik..keseluruhan mak dan adik perempuan aku buatkan..

aku?? aku try pkai je..agak2 ok, dh aku on je hehe
cuma pemilihan wrna aku dan incik tunang yg buat..kami pergi beli kain sama2 sebelum bertunang...so, kain tu buat hantaran wktu tunang dulu utk di gunakan time nikah..kami pilih wrna off white ala2 pearl color..



kami xmemilih btl2 putih sebab nampak pucat plak kami dgn wrna putih, so bg ada color skit, kami ambil off white atau krim..baru la nampak skit kulit kami hehehehe
design just buat baju kurung moden biase je just penuhkan dgn manik...kain pun xla mahal sgt, xsilap aku, sepasang dgn baju lelaki, xsmpai rm300 kain meter kami beli.. tempah xperlu sebab mak jahit sendri..

alhamdulillah Allah nk bantu, kebetulan plak mak nak buat sendri..baju sanding pun mak buat sendri..ok baju sanding really impress! suka sgt design mak buat..kain pun best! so tu nti kita teaser erk..kombinasi color pun i like!
kita teaser satu persatu :)

harap2 time aku pkai nti, berseri2 majlis huhuhuhu sanding kita tiba2 guna kain jersi! terkejut x??

SUMPAH BEST! TUNGGU TAU! kalo xjadi, terpaksa guna plan B sewa je hahahaha tp mintak2 jadi sebab malas nk sewa ;p nk simpan buat kenangan sampai tua ^_^

nk tgk lebih2? OK TGU 25 NOVEMBER NI AKU PAKAI INS
yALLAH...

5 comments:

A.Y.R.I.Z said...

Hai marina..
semoga segala persiapan berjalan lancar..excited plak tgok ko nak kawen..huhu

BABYBOO said...

aya! hehehehe thanks aya! nti kita jemput semua tau :) jgn lupa datang ^_^ bwk incik boipren ;p

A.Y.R.I.Z said...

haha...nnti bagi ler peta jalan..insyaallah xde aral bley dtg..dekat jer 2 kuale..

BABYBOO said...

hehehhe yes! aya kena dtg! nti mar send kad! hehehehehehehehhe nti inbox alamat tau ^_^ kat FB :)

butterfly said...

marina: review sume taw.. nak ambik pengetahuan sket.. hehehe:)