................................

Friday, October 9, 2009

Duit simpanan utk masa depan

bila sebut masa depan, for sure lah semua membayangkan masa depan yg cerah~bahagia~yg paling utama ketenangan..tapi kalo takde duit tak tenang juga coz sume menda pakai duit skang ni.

pada aku lah, bila je fikir pasal masa depan, yang terlintas dlm kpala otak, duit simpanan..

now, aku dah umur 22tahun, tahun depan dah 23 tahun, kalo until now aku tak start menyimpan utk akan dtg, bila lagikkkkkkk??? kn?

tapi nape bila aku sebut pasal duit simpanan je mesti "kami" stress..kadang2 sampai berdebat (xnak sebut gaduh)

pada aku eloklah menyimpan dari sekarang tambah2 sesiapa yang sudah bergaji, bukan byk2 pon nak simpan, sekadar ada simpanan utk sesak2 pada masa depan je pon bukan aku suruh masuk semua gaji yg dapat terus ke ASB pon..

sekarang, aku baru berjinak2 menyimpan dalam ASB.before this simpan dalam bank je, tau2 jola bank ada ATM akhirnya jadi baju, makanan lazat, topup dan segala mcm yg kita nak ketika itu lah kan.

kalo ASB takleh kuar jap2 tu, plg tak uols kena beratur pjg kat pos ofis..malasssssssssssss kn? so saving uols selamat mcm aku..malas g amek duit guna buku so selamat lah kejapp..lama mana ak masih bertahan la buat masa nih.aku mmg suka ada simpanan even aku boros aku ingat masa depan.paling tak pon nak mati nanti guna wang jugakkkkk.

kesimpulan entry aku hari ni, luqman...........masuk ASB ok.

BABYBOO

2 comments:

asna cute said...

chaiyok!! chaiyokk!
dah cukup duit ley kawin tau hehehe

Anonymous said...

yele2.............(BOO)