................................

Wednesday, June 16, 2010

Suka mkn ayam?

sekadar gambar dinding(mmg nampak enak..namun kandungan lemak nya auwwwwwwwwwwwwww)

Salam……

Wah ! uols dh mkn? Xkisah la mkn pagi ke tengahari ke ptg ke mlm ke ;p dah?

Ha! Nk tny ni..uols suka mkn ayam? Xkisah la aym masak ape..ada sesiapa xsuka mkn ayam? Kadang2 ada org kureng bab2 aym ni but ada gak hantu aym..

Ha! Entry kali ni aku nak share ngn korg tentang aym..bukan aku masak aym pastu share ngn korang, aku share info sudah~ hehehe

Ok, uols tau betapa xeloknya aym zaman skang ni? Maksud aku, byk hormon-----> owh! Aku yakin uols lbh arif dr aku mungkin but mcm mne korg cuba menjaga kesihatan dlm ms sama nk gak mkn aym?

Uols nk tau, lecturer psikologi kesihatan aku dlu, Dr Affendy pernah cakap, aym yg kita selalu mkn tu sebenarnya kecik lagi..xtau pape lagi dh penternak cucuk hormon bg besar.

Pastu kita plak slumber tanpa belas kasihan, makan itu aym.perghhhhhhhhhhhh patut zaman sekarang rmai lelaki auw2~mkn hormone byk sgt dr aym..

Ibarat mcm baby kecik, uols cucuk hormone, baby jd ank dara, pastu kawen kn..tergamak x korg? Mcm tu jgk aym tu..baru baby aym kot dh kita ngap!.KESIAN BUKAN?~ ISH3

OK..aku kalo kat rumah, masak aym ada 1 kaedah.kukus aym dlu buang segala mcm lemak..kalo ko terus masak je, lemak pecah dlm kuah.pastu uols mkn kuah tu eiuwwwwwwwwww yeyek!

Mkn lemak aym jela kiranya……….

Uols nk tau, mak aku kalo kukus aym, air yg keluar tu ei mak aih..dr jernih jd kuning keruh Nampak ketul2 lemak tu.byg kn korg xkukus, trus pelahap je..euwwwwwwwww xdpt byg apa yg bakal di mkn..nk tgk hasil air dr kukusan aym?


Haaaaaaaaaaa geli bukan?? Lemak bertepu2 keluar dr air kukusan aym td..kalo xkukus, ha ni la kita mkn weh..euwwwwwwwwwww loya aku! Tgk la air tu, dr jernih jd wrna tu geli xgeli di buatnya?

So..kalo uols nk mkn aym buleh just kita pk kaedah utk kurangkn lemak…(kdg2 org buat sup air rebusan aym eiuwwwwwwwwwwww geli mat!)

4 comments:

Cik NeyNa said...

perghhh...aku sungguh terharu tengok kfc itu..
tapi bila tengok pix lemak tu..
aku jugak yang tergaru...
nice info..

~dARlee zURiS~ said...

erkk...boikot ayam seminggu :P
mkn sotong je lah pasnie.huhuu..

BABYBOO said...

neyna : tula geli kan ergh~ just share info :) tp kalo ko nk mkn gak buleh je huhuhu

zuris :wah boikot seminggu je ?hahahaha sotong sedap!

jumana said...

hahaha...itulah.seafood lg best dr ayam n daging :p